Подвесные унитазы - Интернет магазин
игры на дисках- гитара
Text Size

OnLIVE - nova generacija igraćih konzola

489

Što vam je potrebno da bi ste zaigrali najnoviju igru? Zamalo ništa! Dakle, ne treba vam ultra-moćno računalo ili konzola najnovije generacije, ne treba vam hrpa mjesta na policama za spremanje nespretnih medija. Nema iznajmljivanja i kupovanja igara od skupih preprodavača. Sve što vam je potrebno je OnLive konzola, softverski klijent za PC ili MAC i internet konekcija od barem 5Mbita.

Po prvi puta su ga spominjali još negdje u 4. mjesecu, OnLive MicroConsole adapter koji će vam omogućiti da igrate najnovije PC igre bez posjedovanja ikakvog PC-a koristeći OnLive Internet servis, bi se konačno mogao približiti datumu izlaska ako je suditi po nedavno objavljenim specifikacijama. Adapter bi trebao imati dva USB i po jedan HDMI, Ethernet, stereo i S/PDIF zvučni priključak, a zanimljivo je i što specifikacije navode ZigBee 802.15.4 konekciju pored Bluetootha. ZigBee standard će adapteru najvjerovatnije poslužiti za bežično spajanje kontrolera, dok će Bluetooth poslužiti za slušalice i headsetove. Specifikacije za trenutnu testnu verziju uređaja nazivaju "pre-DV primjerkom", što znači da je još uvijek u produkcijskoj fazi, ali uzevši u obzir martovsku najavu izlaska do kraja 2010., možemo se nadati kako kašnjenje ipak neće biti veliko.

onlive_microconsole_and_controller_front

 

Pitate se kako stvar radi? Detalji naravno nisu poznati ali zna se da je primjenjena posve nova tehnologija tzv. cloud gameinga koja cijeli posao obrade igre izvršava na matičnom serveru dok vi taj sadržaj samo strimate. Nešto poput MAX-TV-a ili slične usluge u nas. Sadržaj je trenutno dostupan, nema napornog downloda ili dugotrajnog čekanja. Odaberete igru, pričekate da se pokrene i igrate! Kao da ste umetnuli DVD ili Blueray u konzolu! Microkonsola, maloprije spomenuta, je samo posrednik između vas i sadržaja kojeg ste pokrenuli negdje u oblaku. Najave govore da će adapter podržavati nekoliko kontrolera i nekoliko bluetooth headsetova, imati će HDMI izlaz (dakle FullHD), mrežno sučelje i optički zvučni priključak.

Kao što se vidi iz videa na youtube-u, stvar radi prilično dobro, a jedino ozbiljno pitanje ostaje koliko će sustav koštati. Za sada, cijene još nisu fiksno formirane. Poznato je da će se usluga plaćati mjesečno u iznosu 4-5$, plus sadržaj kojeg želite koristiti (20-30$ po igri). Plaćanje je zamišljeno preko kreditnih kartica. Trenutno je usluga ONLive za sada dostupna samo u Americi i Europi (Belgija, UK).

Vrijeme će pokazati da li je OnLive nešto što smo gledali u SF filmovima ili stvarna zamjena za sve konzole današnjice. Ideja je vrlo dobra. Uz normalne cijene, uspjeh je zagarantiran! Uzmemo li u obzir da sadašnji divovi Microsoft i Sony mogu implementirati ovu tehnologiju bez nekog većeg problema u postojeće konzole, budućnost piratiziranja igara je definitivno stvar prošlosti. Sa druge strane, ako ONLive servis prodiše punim plućima, konzolaško igranje kakvog sada poznajemo je pred velikim iskušenjem.

CoD2 Status

 
Гантели и штанги. Купить гантели и штанги
Детские спортивные костюмы