Подвесные унитазы - Интернет магазин
игры на дисках- гитара
Text Size

Playstation Network u velikim problemima

playstation-network-still-down

Problemi sa PlayStation Networkom iz dana u dan postaju sve veći; najnovije informacije tvrde kako su hackeri došli i do ličnih podataka korisnika nekoliko Sonyjevih online servisa. Kompromitirani su podaci PSN i Qriocity korisnika, navodi se na zvaničnom PlayStation Blogu, uz dodatak kako se to desilo između 17. i 19. travnja.

playstation-network-error

Moguće je da uključuju i ime, adresu, državu, e-mail adresu, podatke o datumu rođenja i podatke o šiframa korisnika za PSN i Qriocity servise.

Što se tiče podataka o kreditnim karticama korisnika, u Sonyju navode kako nije poznato da li su hackeri došli i do njih, mada nisu isključili ni tu mogućnost. Patrick Seybold, direktor korporativnih komunikacija poručio je da: "Ukoliko ste koristili karticu na PSN i Qriocity servisima, postoji mogućnost da su ukradeni podaci o broju vaše kartice i datumu njenog isteka, isključujući sigurnosni kod".

Iz Sonyja savjetuju sve korisnike njihovih PSN i Qriocity servisa da se paze od mogućih prevaranata koji bi im mogli slati mailove "u ime" Sonyja kako bi došli do drugih ličnih podataka. Također dodaju i to kako bi bilo dobro da korisnici prvom prilikom promjene šifre za pristup svojim korisničkim računima, a usput i motre izvode za svoje kartice koje su koristili na Sonyjevim online servisima.

Što se tiče korisnika Sonyjevih online servisa u našoj državi, svakako je preporučljivo da prvom prilikom promjene šifre, kao i da uklone eventualno spašene podatke o kreditnim karticama. Vrijedi napomenuti i to kako naša država nije zvanično podržana ni u jednom od Sonyjevih online servisa, pa postoje velike šanse da se domaće kreditne/debitne kartice nisu ni mogle autorizovati, a samim tim ni koristiti za online kupovinu PSN/Qriocity sadržaja.

Ostaje da vidimo kako će se Sony nositi sa ovom, do sada vjerovatno i najvećom krizom nekog od njihovih servisa za korisnike.

Login

Baška @ pljusak.com

Latest Message: 3 years, 8 months ago
  • Crempy : Dobrodošli !! :)

Only registered users are allowed to post

CoD2 Status

 
Гантели и штанги. Купить гантели и штанги
Детские спортивные костюмы