Подвесные унитазы - Интернет магазин
игры на дисках- гитара
Text Size

Novi algoritam za Google tražilicu

google11

Tajni Google algoritam kojeg koristi istoimena tražilica je doživio neke preinake. Za sada će se promjena odnositi na otprilike 12% indeksiranih stranica. Nakon što je firma došla na loš glas zbog sve “prljavijih” rezultata pretrage uzrokovanih link farmingom, morali su reagirati.

Prema njihovim riječima, “promjena je napravljena tako da slabije budu rangirani korisnici manje vrijednosti, kopirani sadržaj sa drugih web sajtova ili sajtova koji nisu previše korisni”. Trenutno su promjene aktivirane samo za pretrage koje se odnose na SAD, a uskoro će biti puštene i ostatku svijeta.

Ovo je značajna promena za Google a utjecaj koji će ona imati na web stranice tek treba doći do izražaja. Mnogi korisnici su pozdravili ovaj potez Google-a ali ima i onih koji žele znati na koji način Google razlikuje originalni od kopiranog sadržaja. Oni postavljaju opravdano pitanje, šta se dešava sa malim blogovima koji objave svoj orginalan sadržaj a potom se pojave veći portali koji imaju više kredibiliteta i koji kopiraju taj sadržaj? I šta se dešava sa stranicama koji imaju legitimna "ogledala" za svoj sadržaj?

Login

Baška @ pljusak.com

Latest Message: 3 years, 8 months ago
  • Crempy : Dobrodošli !! :)

Only registered users are allowed to post

CoD2 Status

 
Гантели и штанги. Купить гантели и штанги
Детские спортивные костюмы